Gryning

Gryning

2015-03-22 Delling behöver lära sig hyfs - börjar på jaktdressyrkurs

Delling behöver som tonårsslyngel fostras, dels som enskild individ, dels inom flocken samt i grupp av hundar utanför den egna flocken. Husse har hört att bayrarna är sena i utvecklingen och kan nog till en del hålla med, tog lång tid innan D visade att husse och han kunde prata med varandra.

Nåväl, iväg på morgonen för träning och inspiration hos Joakim & Linda på jakthundsdressyr.se 
utanför Lidköping. Bra spännvid på raser, ålder och hussar/mattar. Riktigt dritväder ute med bitande kyla i vinden över "slätta", skönt att kunna köra inne i ett stort ridhus.

Delling var exalterad över alla de nya vovvarna, men osäker med svansen mellan benen under långa perioder. Mycket morr och lågmält  knorr, men helt tydligt av osäkerhetsskäl. Väl iväg från de andra vovvarna så visade D fina glimtar av att han förstod att husse och han jobbade ihop. Visade sig också väldigt bayersk i det att han var "lätt" ovillig till att låta sig föras av  J & L i demonstrationssyfte.

Husse tror att det var en bra tajming med Ds mentala mognad att öka kraven nu, känns riktigt bra med den ömsesidiga kemin, slyngeln och han. Gäller för husse att vara steget före nu och ge D chansen att visa sin potential.

Inga kommentarer :