Gryning

Gryning

2015-03-19 Delling går dödsök på trafikkört rådjur

Vovvarna och husse hade precis hunnit utanför huset på väg på morgonrastningspromenaden när "Farbror Blå" ringde om ett påkört rådjur som låg och sprattlade utanför en förskola. In med alla vovvarna och pryttlar i bilen, snabbt iväg.
Väl framme fanns inget att se, men en av tjejerna i personalen på förskolan såg oss, kom ut och pekade var rådjuret synts till. Husse fann ganska snabbt rådjuret i skogsbrynet, någon hade varit där med kniven.
Ut med Delling, på med spårgrejorna (triggar nu bra vad som är på gång). Långsam och försiktig sökning på asfalten, inga direkta spår, men en massa lukt i luften efter urblödningen. Ringning fram till rådjuret, den sista ringen med en radie på två meter. Till slut fram till geten, försiktigt sniffandes på allt blodet. Inte alls så på som han varit vid en del tidigare dödsök. D var egentligen ganska ointresserad av fyndet, slickade och sniffade förstrött. Husse provade med att hetsa och puffa med rådgetens huvud mot D, men nää, "Den är ju död".
Satte tillbaka D i bilen och lät de båda andra vovvarna en och en göra samma sak och spåra fram. Labben tog det hela via luftdraget, fovven spårade med nosen in till en halvmeter från kadavret. Labben raggade hårt och släpade djuret, fovven högg direkt in i den avskurna strupen och började äta.....

Inga kommentarer :