Gryning

Gryning

2015-05-16 Delling går spårprov i öppen klass - får sitt första förstapris

Iväg till spårprov i Lane Ryr klockan 09.00 lördag förmiddag. Gråmulet, 8°C, sydlig vind, stygn i luften. Kändes att det var regn på gång.
Blandade förhållanden med myrmark, barrskog, lövskog, tätningar samt kuperade terrängavsnit

Delling gick i princip rätt in, markerade snyggt var i startrutan spåret började och tog sedan an spåret i väldigt lugnt tempo. Stannade då och då för att undra varför det var ytterligare en gubbe med i skogen men gick snällt vidare när husse sa "Det är OK, han får vara där."
När spåret lämnade blötmyren och gick upp för en slänt så ökade D tempot utan att för den skull skena på. Kom fram till den oblodade återgången/vinkeln, visade tydligt att "Här stämmer det inte", ringade höger och tillbaka utan att hitta något, gick fram i den kända löpan igen, vände vänster och tillbaka för att vinkla ut åt vänster. Puuh! Tuggade sedan på bra.
Vid en oblodad raksträcka gjorde D en bukt, men sökte sig tillbaka till spåret igen. Kanske doftade det från spårslutet som låg i en metkrok nedanför åsen vi gick på. Fick en störning när hojtande cyklister drog förbi på en närbelägen väg, stannade och lyssnade, men tog spåret vidare vid anmaning. Markerade klöven vid spårslutet utan större intresse. D har aldrig gått på dovvilt förut.

"Finner starten och markerar den fint. Följer spåret mycket bra i ett fint tempo. Går alla vinklar bra och finner klöven direkt"

"Jaha, en etta är en etta säger Delling, so what? Piece of cake, nu åker vi hem, eller så går vi ut i skogen igen!"

Inga kommentarer :