Gryning

Gryning

2015-04-12 Delling visar att han kan vara lydig

Då har det gått tre veckor sedan sist, så pang på, upp klockan 05:00, rastning av vovvarna och iväg för en ny omgång lydnadskurs för Delling utanför Lidköping. Vovvarna var inte överdrivet entusiastiska, hade hellre snarkat vidare.

Rackarns vad grönt det har blivit på "schlätta" sedan sist. Och harvat. Och ringvältat. Och sått.

Husse har sedan förra träffen tränat enskilt sisådär en 5 minuter om dagen med D, blandat med enstaka längre pass. Fotgång och sitt, och tycker att D svarat bra, men var lite spänd på hur de andra kursvovvarna förkovrat sig. Väl framme kände husse att han kunde vara lugn, D stod sig väl i konkurrensen. Även om den behövde påminnas om ibland, så var fotgången riktigt snygg, även vid tätt möte med annan hund. Fortfarande så har vi inte fått "Sitt!" till att fungera som "drop-down", men jättebra när husse saktar in eller stannar. Och D sitter så pass stabilt att husse kan spela pajas och dansa runt omkring. Inkallning av två lösa hundar som möts funkade också jättebra.
Delling tyckte "hålla-fast-en-dummy-övningen" var dritläskig första gången tills dess han förstod vad det handlade om, vilket skedde ganska fort. Sedan var det inga problem.

Husse tror att man skall vara varsam med handfastheten, D framstår mer och mer som pratbar utan att man för den skull "tjôtar".

Hemma igen med en mycket trött bayersk viltspårhund och nya övningar, samtidigt som de gamla maler på.

En bra förmiddag hos hos Joakim & Linda på http://www.jakthundsdressyr.se/

Paws at rest

Inga kommentarer :